Mariska  Veres

Mariska Veres

1 oktober 1947 - 2 december 2006

Venus

Mariska Veres [Maria Ender]was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend is door haar optreden met de popgroep Shocking Blue.

Veres werd geboren te Den Haag, als dochter van de Hongaarse zigeunerviolist Lajos Veres en een in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders. In 1964 begon ze haar carrière als zangeres bij de groep Les Mysteres. Daarna zong ze met de Blue Fighters (1966), de Bumble Bees, Danny and his Favorites (1967) en de Motowns (1967). In 1968 werd ze uitgenodigd om zich bij Shocking Blue te voegen, waar ze zanger Fred de Wilde verving omdat hij in militaire dienst moest. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus.

Venus is het enige liedje in de Amerikaanse Billboard Chart dat drie keer op nummer één terecht is gekomen. Eerst in de oorspronkelijk versie van Shocking Blue (1970), toen in de versie van Stars on 45 (1981) en in 1986 nog een keer door Bananarama.

Op 1 juni 1974 kondigde Shocking Blue aan te stoppen. Mariska begon aan een solocarrière. In 1984 kwam Shocking Blue weer bij elkaar met Mariska Veres als zangeres, en deze rentree bleek zeer succesvol. Maar aangezien Robbie van Leeuwen in Luxemburg woonde, en iedere keer voor een optreden naar Nederland moest komen, werd het een beetje te veel voor hem. Ook het feit dat Bananarama in 1986 de eerste plaats behaalde in de Billboard Top 100, was voor hem een reden om te stoppen. In 1993 trok Mariska de aandacht als jazz-zangeres met haar groep The Shocking Jazz Quintet. Vanaf 1993 trad ze toch weer op met een reïncarnatie van Shocking Blue, waarmee ze tot het laatst toe optrad. Verder maakte ze een CD met Andrei Serban (2003) waarmee ze terugkeerde naar haar roots.

Op 2 december 2006 overleed Mariska Veres op 59 jarige leeftijd

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Mariska in het uitvaartcentrum, Ockenburghstraat 29 te Den Haan op donderdag 7 december van 18.30-20.00

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de grote aula van crematorium "Ockenburgh", Ockenburghstraat 21 te Den Haag, vrijdag 8 december om 15.30uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samenzijn.

Correspondentieadres:
Goetzee-Dela uitvaartverzorging
Prinses Mariannelaan 284
2275 BP Voorburg
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 396        Volgende >
jyj was een voorbeeld we missen je heb veel herineringen toen je zong by shoking bleu 
Op 8 september 2007
om 19:01 getekend door:
j.a.n.
Dit is niet ok
Je blijft nog steeds in mijn gedachten,veel te jong moest je gaan.
Hou nog steeds van je muziek en vind het reuze dat de memorial site er is.
Rust zacht Mariska.Dierbare herinnering. 
Op 20 augustus 2007
om 20:39 getekend door:
v.i.c.
Dit is niet ok
Ben werkelijk geschokt. Een fantastische frau.Ik schaam mij dat ik dat niet meegekregen heb dat zo´n kanjer overleden is.Heel veel sterkte aan de familie toegewenst.Als ik zeg, hier in Duitsland: Mariska Veres, roept iedereen VENUS, een fantastische vrouw.
Hoogachtend,

Hendrikus Bos 
Op 16 augustus 2007
om 10:25 getekend door:
h.e.n.d.r.i.k.u.s. .b.o.s.
Dit is niet ok
Eindelijk is die site er dan die je eigenlijk al zo lang verdiende. The Shocking Blue Memorial Site. Fans komen er samen om je te gedenken, maar ook om je naam levend te houden. Want iemand met zo'n staat van dienst als jij wordt nooit vergeten! Best jammer dat je niet meer zelf een stukje kan schrijven... Mariska, ons grote idool, voor altijd! 
Op 22 juli 2007
om 5:30 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .H.a.z.e.w.i.n.k.e.l.
Dit is niet ok
Mariska jij blijft de hoedster van het magische vuur dat altijd weer zal branden zodra die beroemde akkoorden klinken.

shockingblue.ning.com 
Op 11 juli 2007
om 17:41 getekend door:
H.u.u.b. .K.o.c.h.
Dit is niet ok
Jouw muziek bracht en brengt mij zoveel vreugde.Maris,ik mis je! I'M YOUR VENUS I'M YOUR FIRE YOUR DESIRE!!!Rust zacht,lieve Maris. 
Op 30 juni 2007
om 12:16 getekend door:
B.e.t.t.y. .G.i.j.s.e.n.
Dit is niet ok
Alweer 6 maanden geleden, maar geen dag uit onze gedachten. Wij, haar trouwste fans, moeten er met zijn allen voor zorgen dat deze fantastsche zangeres (en lieve persoon) nooit vergeten wordt en dat zullen we ook doen. 
Op 2 juni 2007
om 16:37 getekend door:
A.d.r.i.a.a.n.
Dit is niet ok
...Kracht en liefde.. moet het zijn. 
Op 19 mei 2007
om 12:02 getekend door:
M.i.e.k.e. .S.i.e.m.o.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Andre,

Een hele bijzondere ontmoeting tijdens The Hague Jazz met jou en jouw Mariska. Ze is er niet meer bij, maar toch zo aanwezig. Hoe jij met haar omgaat in je muziek, in je praten, het maakt haar tastbaar en geeft me het gevoel ook haar te ontmoeten. Ik heb op jouw nummer voor haar 'Immortal Blue' mogen schilderen, een intense ervaring, die in het schilderij zichtbaar en voelbaar is geworden. En zelfs als dat alleen voor ons zo zou zijn, dan ook is dat goed. Mijn schilderij gaat Immortal Blue heten en draag ik graag op als een eerbetoon aan Mariska en jou.

Soms ontmoet je mensen, die je vanaf het 1e moment in je hart sluit. Paul en ik voelden dit allebei meteen zo bij jou. je bent een bijzonder mens, Andre. Je gevoeligheid en kracht geven jou een enorma uitstraling.

Kravckt en liefde gewenst van Paul en Mieke 
Op 19 mei 2007
om 11:59 getekend door:
M.i.e.k.e. .S.i.e.m.o.n.s.
Dit is niet ok
I love you !!! 
Op 14 mei 2007
om 0:32 getekend door:
T.o.m.
Dit is niet ok
R.I.P Mariska

de zangeressen van toen hadden de naam, maar jij de kroon

voor mijn ben een icoon,
doorje mooie stem gewoon

Fonz the Runner 
Op 12 mei 2007
om 9:02 getekend door:
F.o.n.z. .W.e.n.e.h.e.n.u.b.u.n.
Dit is niet ok
Prachtige stem, beste Nederlandse popzangeres ooit. Als ik terugdenk aan de jaren 60/70, dan kom ik uit bij The Shocking Blue en Mariska Veres. Idool met blijvende glans. Rust zacht. 
Op 8 mei 2007
om 22:39 getekend door:
p.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Mariska, quel drame pour nous belge de vous predre, nous vous avons suivie sur toute votre carrière, mais quel chagrin que partageons avec vous tous.
Mariska j'écoute encore et toujours vos disques qui reste pour moi graver à jamais, merci de nous avoir donné tant de bonheur.
Reposer en paix, et merci d'avoir exister Madame Veres.
Marc 
Op 30 april 2007
om 21:52 getekend door:
m.a.r.c. .(.u.i.t. .b.r.u.s.s.e.l. .b.e.l.g.i.ë.).
Dit is niet ok
rust zacht lieve mariska.

Door jou hebben mijn ouders mijn naam gegeven omdat ze fan van je waren 
Op 21 april 2007
om 14:09 getekend door:
m.a.r.i.s.k.a.
Dit is niet ok
Ik heb net op de site van De Telegraaf de fantastische stem van Mariska gehoord in een nagelaten opname. Ik ben tot tranen geroerd. Wat een verlies! 
Op 18 april 2007
om 8:35 getekend door:
M.i.e.k.e.
Dit is niet ok
Mariska , je stond voor het ultieme hollandse jaren 70 gevoel, bedankt!!!

Rust zacht 
Op 15 april 2007
om 22:57 getekend door:
W.i.m. .V.e.r.h.a.g.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht 
Op 15 april 2007
om 22:51 getekend door:
W.i.m. .v.e.r.h.a.g.e.n.
Dit is niet ok
Ik werd wederom geconfronteerd met dit vreselijke nieuws op RTL-boulevard. Heel veel sterkte toegewenst aan haar partner. Ben erg blij dat er een biografie uitkomt over deze geweldige zangeres Mariska Veres. Zij was echt mijn idool tijdens mijn jeugd. Kamer hing vol posters.Lieve Mariska, rust in vrede! Misschien zing je daarboven wel verder...! 
Op 9 april 2007
om 21:04 getekend door:
C.a.r.e.l.
Dit is niet ok
Wat een bijzondere en mooie vrouw! Ik zag haar man op RTL Boulevard en werd geraakt door zijn manier van omgaan met haar verlies. Ik hoop dat hij met het schrijven van zijn boek het een plekje kan geven... 
Op 9 april 2007
om 19:51 getekend door:
N.i.n.t.h.e.
Dit is niet ok
Ik vergeet je nooit, je was mijn idool in mijn tiener jaren

Bedankt 
Op 6 april 2007
om 15:35 getekend door:
A.n.d.r.é. .Z.e.g.e.r.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 20      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Renson
op 2 december 2006

Contact met beheerder >
Contact met Renson:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto