Mariska  Veres

Mariska Veres

1 oktober 1947 - 2 december 2006

Venus

Mariska Veres [Maria Ender]was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend is door haar optreden met de popgroep Shocking Blue.

Veres werd geboren te Den Haag, als dochter van de Hongaarse zigeunerviolist Lajos Veres en een in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders. In 1964 begon ze haar carrière als zangeres bij de groep Les Mysteres. Daarna zong ze met de Blue Fighters (1966), de Bumble Bees, Danny and his Favorites (1967) en de Motowns (1967). In 1968 werd ze uitgenodigd om zich bij Shocking Blue te voegen, waar ze zanger Fred de Wilde verving omdat hij in militaire dienst moest. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus.

Venus is het enige liedje in de Amerikaanse Billboard Chart dat drie keer op nummer één terecht is gekomen. Eerst in de oorspronkelijk versie van Shocking Blue (1970), toen in de versie van Stars on 45 (1981) en in 1986 nog een keer door Bananarama.

Op 1 juni 1974 kondigde Shocking Blue aan te stoppen. Mariska begon aan een solocarrière. In 1984 kwam Shocking Blue weer bij elkaar met Mariska Veres als zangeres, en deze rentree bleek zeer succesvol. Maar aangezien Robbie van Leeuwen in Luxemburg woonde, en iedere keer voor een optreden naar Nederland moest komen, werd het een beetje te veel voor hem. Ook het feit dat Bananarama in 1986 de eerste plaats behaalde in de Billboard Top 100, was voor hem een reden om te stoppen. In 1993 trok Mariska de aandacht als jazz-zangeres met haar groep The Shocking Jazz Quintet. Vanaf 1993 trad ze toch weer op met een reïncarnatie van Shocking Blue, waarmee ze tot het laatst toe optrad. Verder maakte ze een CD met Andrei Serban (2003) waarmee ze terugkeerde naar haar roots.

Op 2 december 2006 overleed Mariska Veres op 59 jarige leeftijd

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Mariska in het uitvaartcentrum, Ockenburghstraat 29 te Den Haan op donderdag 7 december van 18.30-20.00

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de grote aula van crematorium "Ockenburgh", Ockenburghstraat 21 te Den Haag, vrijdag 8 december om 15.30uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samenzijn.

Correspondentieadres:
Goetzee-Dela uitvaartverzorging
Prinses Mariannelaan 284
2275 BP Voorburg
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 40 van 396        Volgende >
Vandaag 8 jaar geleden dat we Mariska Veres (leadzangeres van Shocking Blue) moesten laten gaan. Ik denk elke dag wel aan haar, wat een pracht vrouw was zij (met heerlijke humor).

Beste André, heel veel sterkte deze dag. Hou je haaks hè. 
Op 2 december 2014
om 10:04 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, acht jaar geleden moesten we afscheid van elkaar nemen. Ik mis je nog iedere dag, ieder moment. Voor altijd de jouwe, voor altijd samen. Ik hou van jou, lieverd. 
Op 2 december 2014
om 0:32 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, Boldog Szülinapot. Isten éltessen !! Voor altijd de jouwe, voor altijd samen. 
Op 1 oktober 2014
om 2:03 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, het is alweer 7 jaar geleden dat je bent overleden. Ik was 'n echte fan van Shocking Blue stond zelf ook vaak te zingen op alle nummers. En was maar wat blij dat ik zelf ook donker was zoals jij. Vroeger de platen op vinyl grijs gedraaid. En paar jaar geleden enkele op cd gekocht. Ik kon jou niet persoonlijk maar vond dat je uitstraling had en je leek me 'n leuke vrouw. Heel jammer van die vreselijke ziekte. En Andre nog steeds veel moed ook na al die jaren.Margaret. 
Op 29 januari 2014
om 22:45 getekend door:
M.a.r.g.a.r.e.t.
Dit is niet ok
Buon Natale, mijn lieverd. Ik hou van jou! 
Op 25 december 2013
om 1:20 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Vandaag alweer 7 jaar geleden dat we één van Nederlands beste zangeressen moesten missen. The voice of Shocking Blue klinkt bijna nog dagelijks uit mijn boxen.

Heel veel sterkte aan jou André, hou je haaks. 
Op 2 december 2013
om 17:03 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

vandaag is het zeven jaar geleden dat ik afscheid van je moest nemen. Maar weet dat ik ieder moment aan je denk en nog evenveel van je hou!! Ik mis je, lieverd.
Voor altijd de jouwe, voor altijd samen. Je André. 
Op 2 december 2013
om 2:05 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
lieve Mariska,
wat fijn toch dat ik een spontane herinnering aan jou kan plaatsen op deze site. De mooie nummers en hits even buiten beschouwing latend, ik zag jou als klein jochie een keer door de van Speykstraat in Den Haag lopen vanuit ons raam. Toen wist ik dus nog niks behalve dat het een heerlijke tijd was met heerlijke muziek en dat je vooral mooi was en er staat me bij dat iemand een papagaai op zijn schouder had. Ja, nou en zou je denken.. Het is een herinnering aan een heerlijke jeugd met muziek die me zeer dierbaar is. Ik dank jou alsnog na al die jaren voor die mooie momenten en herinneringen.
groetjes,
Erik 
Op 11 oktober 2013
om 0:18 getekend door:
e.r.i.k. .R.i.c.h.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, het zou vandaag jou verjaardag zijn.
We blijven jou in onze gedachten houden.
Ook André zullen wij nooit vergeten hoor!

Liefs,

Izaak & John 
Op 1 oktober 2013
om 21:27 getekend door:
I.z.a.a.k. .&. .J.o.h.n.
Dit is niet ok
Lief Miskaatje, vandaag is het je verjaardag. Tanti auguri a te. Ik hou van jou, lieverd, en ik mis je. 
Op 1 oktober 2013
om 0:34 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, ik mis jullie nog steeds! In loving memories... 
Op 2 december 2012
om 18:05 getekend door:
E.l.l.u.n.
Dit is niet ok
Lieve Mariska in 2006 heb je ons verlaten. Als ik me niet goed voel en ik ga muziek van jou kijken en luisteren word ik altijd weer enthousiast als ik je opwindende stem hoor, de stem die ik nooit zal vergeten... 
Op 2 december 2012
om 12:32 getekend door:
J.a.n. .H.o.u.t.t.u.i.n.
Dit is niet ok
Alweer 6 jaar geleden dan we je moesten missen. De herinneringen aan de concerten blijven voor altijd mij bij. Ik heb van je genoten.

Lieve Mariska, out of sight, but NOT out of mind. 
Op 2 december 2012
om 11:18 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

vandaag is het zes jaar geleden dat wij afscheid van elkaar moesten nemen. Maar we zijn slechts door een dunne bewustzijnslaag gescheiden en er komt een dag dat we elkaar weer in de armen sluiten.

Ik hou van jou, lieverd. Voor altijd samen.

Je Andre. 
Op 2 december 2012
om 1:40 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Ma 65 éves !! Boldog születésnapot. Örökké szeretlek. Vandaag 65 jaar. Gefeliciteerd, lieverd. Ik hou van jou, voor altijd. 
Op 1 oktober 2012
om 0:23 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
Een tijdje geleden heb ik Classic Albums gezien. Wat ontzettend jammer dat Mariska Veres zo vroeg is gestorven, ben zo benieuwd naar hoe zij die tijd heeft beleefd. Ik ben zelf van de jaren tachtig, maar kwalitatief goede muziek overstijgt generaties. Wat een onwijs mooie stem had die vrouw. En bovendien een prachtige uitstraling, niet alleen mooi, maar eveneens stijl en klasse. Een zeldzame combi, waar menig artiest een puntje aan kan zuigen. Als ik een tijdmachine had, was ik graag even jong geweest in de sixties/seventies ;-). Ook namens een jongere generatie: Mariska, dank voor de prachtige muziek die je hebt nagelaten.
Veel sterke nog steeds voor alle nabestaanden, kan me voorstellen dat ze een grote invloed op jullie leven heeft gehad. Koester de mooie momenten, "It's better to have loved and lost, than never to have loved at all". 
Op 27 april 2012
om 21:10 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .(.'.8.1.).
Dit is niet ok
Hallo lieve andre,
Heb gister het programma gevolg over shocking blue,dat blijft voor mij mariska en wat er verder aan en over haar rug verdient wordt(schande)ik heb het best van dicht bij mee mogen maken wat er in haar en jou leven heeft gespeeld,het en jullie draag ik nog steeds een warm hart toe(lucy van boerenbroodjesland in denhaag en voor mariska altijd in mn hart xxx 
Op 22 april 2012
om 11:14 getekend door:
L.u.c.i.e. .k.o.u.w.e.n.h.o.v.e.n.
Dit is niet ok
Vanavond programma Classic Albums gezien over Schocking Blue.
Robbie van Leeuwen was het muzikale genie.
Ik als 11 jarige was smoorverliefd op Mariska. Zij was een geweldige zangeres. Wat ook in de documentaire door Robbie en anderen werd gezegd.
Jaren later zag ik haar op een jazzfestival in Delft.
Mijn maat schudde haar de hand en complimenteerde haar.
Ik durfde niet, omdat ik vind dat je de illussie van je idolen in stand moet laten.
Dank je wel Mariska Veres voor jouw muziek en dat jij een lichtpunt in mijn jeugd was. 
Op 21 april 2012
om 23:35 getekend door:
P.i.e.t.
Dit is niet ok
Je was mijn idool vanaf mijn 14 e jaar , altijd heb ik je in de media gevolgd , en gelukkig ook een paar keer opzien treden ook bij het laatste optreden met Margriet Eshuis zat ik op de tribune. Nogmaals voor mij was je helemaal top.
Ik draai wekelijks nog je muziek.
Jammer dat je bent overgegaan naar een andere dimensie.

groet.
Frits 
Op 21 maart 2012
om 14:22 getekend door:
F.r.i.t.s. .V.e.r.s.l.u.i.s.
Dit is niet ok
Lieve André,

Fijn dat je steeds op deze site jou lieve berichten aan Mariska achter laat.
Wij kijken met regelmaat omdat we weten dat je dit doet.
Ook onze gedachten gaan nog steeds naar Mariska en uiteraard ook naar jou toe.

Vijf jaar al dat jij jou lieve Mariska moet missen, het gaat allemaal zo snel, maar het lijkt de dag van gisteren.
Straks (22-1-2012) ben jij ook weer een jaartje ouder. Ook die dag denken we aan jou hoor, vergeet dat niet.
Natuurlijk herdenken wij Mariska op haar verjaardag en sterfdag. Dan branden wij een kaarsje voor haar.

Lieve André, hou je taai, maar dat is makkelijk praten van ons, maar we menen het goed met je. Je mag ons altijd mailen of bellen als je daar behoefte aan hebt.

LIEFS, GROETJES EN DIKKE KNUFFEL VAN
IZAAK & JOHN 
Op 11 januari 2012
om 1:02 getekend door:
I.z.a.a.k. .&. .J.o.h.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 20      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Renson
op 2 december 2006

Contact met beheerder >
Contact met Renson:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto