Mariska  Veres

Mariska Veres

1 oktober 1947 - 2 december 2006

Venus

Mariska Veres [Maria Ender]was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend is door haar optreden met de popgroep Shocking Blue.

Veres werd geboren te Den Haag, als dochter van de Hongaarse zigeunerviolist Lajos Veres en een in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders. In 1964 begon ze haar carrière als zangeres bij de groep Les Mysteres. Daarna zong ze met de Blue Fighters (1966), de Bumble Bees, Danny and his Favorites (1967) en de Motowns (1967). In 1968 werd ze uitgenodigd om zich bij Shocking Blue te voegen, waar ze zanger Fred de Wilde verving omdat hij in militaire dienst moest. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus.

Venus is het enige liedje in de Amerikaanse Billboard Chart dat drie keer op nummer één terecht is gekomen. Eerst in de oorspronkelijk versie van Shocking Blue (1970), toen in de versie van Stars on 45 (1981) en in 1986 nog een keer door Bananarama.

Op 1 juni 1974 kondigde Shocking Blue aan te stoppen. Mariska begon aan een solocarrière. In 1984 kwam Shocking Blue weer bij elkaar met Mariska Veres als zangeres, en deze rentree bleek zeer succesvol. Maar aangezien Robbie van Leeuwen in Luxemburg woonde, en iedere keer voor een optreden naar Nederland moest komen, werd het een beetje te veel voor hem. Ook het feit dat Bananarama in 1986 de eerste plaats behaalde in de Billboard Top 100, was voor hem een reden om te stoppen. In 1993 trok Mariska de aandacht als jazz-zangeres met haar groep The Shocking Jazz Quintet. Vanaf 1993 trad ze toch weer op met een reïncarnatie van Shocking Blue, waarmee ze tot het laatst toe optrad. Verder maakte ze een CD met Andrei Serban (2003) waarmee ze terugkeerde naar haar roots.

Op 2 december 2006 overleed Mariska Veres op 59 jarige leeftijd

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Mariska in het uitvaartcentrum, Ockenburghstraat 29 te Den Haan op donderdag 7 december van 18.30-20.00

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de grote aula van crematorium "Ockenburgh", Ockenburghstraat 21 te Den Haag, vrijdag 8 december om 15.30uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samenzijn.

Correspondentieadres:
Goetzee-Dela uitvaartverzorging
Prinses Mariannelaan 284
2275 BP Voorburg
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         101 t/m 120 van 396        Volgende >
Mexico, D.F., Son fan de ella desde el 2006, tengo 28 años y desde que vi su video VENUS me quede impactado de su voz y de su belleza. Hoy 29/mar/07, me entere de su muerte. I M SORRY. 
Op 30 maart 2007
om 1:55 getekend door:
A.l.f.r.e.d.o.
Dit is niet ok
dit weekend al weer 4 maanden geleden, dat Mariska is overleden. dagelijks denk ik aan jou en aan Andre, Ilonka en Irene. het kaarsje voor je foto brand nog steeds!

ik zal haar nooit vergeten! 
Op 28 maart 2007
om 9:33 getekend door:
P.e.t.e.r. .d.e. .R.o.o.i.j.
Dit is niet ok
Mariska.. voor mij een van de beste zangeressen allertijden.

REST IN PEACE!!!


Shirley. 
Op 24 maart 2007
om 8:38 getekend door:
S... .m.a.i.d.m.a.n.
Dit is niet ok
Rust in Vrede! 
Op 23 maart 2007
om 16:17 getekend door:
j.e.f.f.r.e.y.
Dit is niet ok
Hebben met de band Redford het voorprogramma gedaan in Boskoop en krijg nu pas in de gaten waar we ons medeleven met Andre en de andere bandleden kunnen tonen. Het was een persoonlijkheid die als je haar eenmaal ontmoet hebt en zeker als je haar een keer had horen zingen nooit meer vergat.
Mariska zullen we zeker niet vergeten, ze is een onderdeel van onze jeugd herinneringen met dat nummer van de scheermesjes zoals ze zelf tegen mij zei. 
Op 21 maart 2007
om 19:51 getekend door:
m.a.r.c.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

Ik moest vanmorgen weer even aan je denken... het was deze periode dat we meestal naar ee concert van je gingen. Helaas kan dat niet meer, toch ben ik blij dat jouw stem nog zeer vaak door mijn luidsprekers klinkt.

Ik mis je. 
Op 11 maart 2007
om 11:29 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Mariska Veres in Memoriam..Venus y Never married for ever. Siempre estarás en el recuerdo.

Desde España
DEP 
Op 3 februari 2007
om 1:58 getekend door:
f.r.a.n.
Dit is niet ok
Ik vond jou een zeer goede zangers ik luister nog steeds naar de lp's die ik heb van Shocking blue
Rust zacht lieve Mariska 
Op 2 februari 2007
om 20:17 getekend door:
R.e.n.é. .V.i.s.s.e.r.s.
Dit is niet ok
uit het oog, maar niet uit het hart. "

Rust zacht, lieve Mariska 
Op 29 januari 2007
om 13:22 getekend door:
E.v.e.r.t. .v.d. .V.a.l.k.
Dit is niet ok
Shocking news about Shocking Blue that shocking me and shocking you. See you on the other side Mariska, one of the greatest singers on earth. Jan from Finland 
Op 13 januari 2007
om 21:22 getekend door:
J.a.n. .".V.a.n. .D.e.r.". .T.o.r.n.b.l.o.m.
Dit is niet ok
In Railroad man zal je stem altijd blijven klinken!!

Rust in vrede!! Niemand vergeet je!!! 
Op 13 januari 2007
om 10:38 getekend door:
A.n.d.r.é. .d.e. .H.o.o.g.e.
Dit is niet ok
mijn allereerste single wat ik kocht was venus goeie plaat maar ik vond de andere kant van de single mooier hello darkness en sindsdien die stem dat volume en die uitstraling whaaaw. In mijn ogen was jij het mijn grootste idool voor altijd.Rust zacht mijn grote favoriet 
Op 8 januari 2007
om 12:49 getekend door:
m.a.r.l.e.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht Mariska...jij was in mijn tienertijd mijn grote idool... 
Op 7 januari 2007
om 13:36 getekend door:
R.o.e.l.y.
Dit is niet ok
mariska veres met de schocking blues zo heb ik je gekend met i'm your venus heel erg goed. In suriname als jong meisje zong ik luidkeels mee. Rust zacht mijn idool. Aan de naaste familieleden veel sterkte 
Op 5 januari 2007
om 13:19 getekend door:
s.a.n.s.h.a.
Dit is niet ok
Wat erg, te jong was jij. In dankbare herinnering Maris, ik was bij je optreden in 1969 in Belgie stereo dancingclub corso te leuven, wervelende en spetterende show.
Rust zacht lieve maris en veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 4 januari 2007
om 19:17 getekend door:
v.i.c.
Dit is niet ok
Wat een fijne tijd en,we leefde indezelfde buurt , we waren ook even oud, Later zag ik je winkelen ,op het Volendampln dingen kopen voor de Poes, De Van Speyckstraat woonde jij ,en ik ,we hadden allebei verschillende ouders, net als ik , Ik was een War child van Canada,Ik vindt dit een heel eenzaam gevoel zonder jou. Je was nooit Kapot te krijgen, enNu dan op 2 Dec 2006 , Ben je weg gegaan van ons allen , Maris ,Ik zal je overal Missen Meid, We Zien elkaar weer terug dat weet ik zeker ,daar kijk naar uit,!! Dag Lief het duurd maar even. 
Op 4 januari 2007
om 4:53 getekend door:
M.i.l.d.r.e.d.,.-.J.o.a.n.,.v...d...T.o.o.l.e.n...
Dit is niet ok
Het laat me niet los..deze week hoorde ik van het overlijden van Mariska Veres..."Never marry a railroadman" was mijn eerste "singeltje"..een rode hoes, Mariska Veres in een zwart franjepak...Mijn jeugd=Mariska Veres=Shocking Blue!! Rust zacht Mariska Veres...WHEN SOMEONE YOU LOVE BECOMES A MEMORY, THE MEMORY BECOMES A TREASURE...Liefs, Renée 
Op 2 januari 2007
om 12:20 getekend door:
R.e.n.é.e.
Dit is niet ok
Familie en vrienden van Mariska wil ik veel steun toe zeggen in deze moeilijke periode.Wat een mooie tijd heb ik gehad toen Mariska met Shocking Blue optrad, ik hed grote bewondering voor haar ( en nog). Dank je Mariska, ik was en blijf je fan!!
Mariska rust in vrede. 
Op 1 januari 2007
om 19:16 getekend door:
J.a.n.n.y. .H.u.s.s.a.a.r.t.s.
Dit is niet ok
2002 was ik dj in maastricht platte zaal heb toen een mooie dag gehad met mariska en haar partner back to the 70 mariska zong toen ik deed de presentatie toen ben blij haar ontmoet te hebben omdat ik vroeger al fan was daarom is dit een groot verlies en wil ik mijn medeleven uitspreken aan de nabestaanden en veel sterkte wensen 
Op 1 januari 2007
om 14:03 getekend door:
j.a.n. .d.i.e.t.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Het is nog steeds niet te geloven dat die mooie lieve Mariska niet meer onder ons is. Ook ik heb deze periode veel aan haar gedacht en ook kaarsjes gebrand. Haar stem en de muziek van Shocking Blue blijft voor mij altijd leven! 
Op 1 januari 2007
om 12:47 getekend door:
J.a.n. .H.o.u.t.t.u.i.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 20      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Renson
op 2 december 2006

Contact met beheerder >
Contact met Renson:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto