Mariska  Veres

Mariska Veres

1 oktober 1947 - 2 december 2006

Venus

Mariska Veres [Maria Ender]was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend is door haar optreden met de popgroep Shocking Blue.

Veres werd geboren te Den Haag, als dochter van de Hongaarse zigeunerviolist Lajos Veres en een in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders. In 1964 begon ze haar carrière als zangeres bij de groep Les Mysteres. Daarna zong ze met de Blue Fighters (1966), de Bumble Bees, Danny and his Favorites (1967) en de Motowns (1967). In 1968 werd ze uitgenodigd om zich bij Shocking Blue te voegen, waar ze zanger Fred de Wilde verving omdat hij in militaire dienst moest. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus.

Venus is het enige liedje in de Amerikaanse Billboard Chart dat drie keer op nummer één terecht is gekomen. Eerst in de oorspronkelijk versie van Shocking Blue (1970), toen in de versie van Stars on 45 (1981) en in 1986 nog een keer door Bananarama.

Op 1 juni 1974 kondigde Shocking Blue aan te stoppen. Mariska begon aan een solocarrière. In 1984 kwam Shocking Blue weer bij elkaar met Mariska Veres als zangeres, en deze rentree bleek zeer succesvol. Maar aangezien Robbie van Leeuwen in Luxemburg woonde, en iedere keer voor een optreden naar Nederland moest komen, werd het een beetje te veel voor hem. Ook het feit dat Bananarama in 1986 de eerste plaats behaalde in de Billboard Top 100, was voor hem een reden om te stoppen. In 1993 trok Mariska de aandacht als jazz-zangeres met haar groep The Shocking Jazz Quintet. Vanaf 1993 trad ze toch weer op met een reïncarnatie van Shocking Blue, waarmee ze tot het laatst toe optrad. Verder maakte ze een CD met Andrei Serban (2003) waarmee ze terugkeerde naar haar roots.

Op 2 december 2006 overleed Mariska Veres op 59 jarige leeftijd

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Mariska in het uitvaartcentrum, Ockenburghstraat 29 te Den Haan op donderdag 7 december van 18.30-20.00

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de grote aula van crematorium "Ockenburgh", Ockenburghstraat 21 te Den Haag, vrijdag 8 december om 15.30uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samenzijn.

Correspondentieadres:
Goetzee-Dela uitvaartverzorging
Prinses Mariannelaan 284
2275 BP Voorburg
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 396        Volgende >
Lieve Mariska,

alweer een Kerst die we niet samen mogen doorbrengen. Maar in gedachten en in mijn hart ben je bij me. Voor altijd samen. Vrolijk Kerstfeest, lieverd. Ik hou van jou. 
Op 25 december 2011
om 11:03 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Rust zacht, mijn lieve Mariska. Vijf jaar geleden moest je mij verlaten, maar er komt een dag dat we weer samen zullen zijn. Ik mis je zo, lieverd. Ik hou van jou. Voor altijd samen. 
Op 2 december 2011
om 1:04 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

vandaag ben je jarig. Ik voel me zo ontzettend verdrietig dat wij het niet samen kunnen vieren. Maar je weet dat je in mijn hart zit, voor eeuwig.

Ik hou van jou, lieverd, ik mis je zo !!

Je André. 
Op 1 oktober 2011
om 0:16 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
We shall not forget you 
Op 26 maart 2011
om 18:08 getekend door:
d.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Miska,

vandaag is het mijn verjaardag - 50! Maar ik voel me totaal niet feestelijk; zonder jou is er gewoon niets aan. Ik weet nog zo goed wat we op jouw 50e verjaardag hebben gedaan.

Ik mis je, lieverd, en ik hou van jou !!!

Je André. 
Op 22 januari 2011
om 0:55 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
In het bijzonder wil ik vandaag liefde en kracht sturen aan alle de harten die in rouw zijn om de dood van deze bijzondere vrouw. Een groot talent die nog steeds zo veel betekent en door leeft in muziek.
Een wereld burger en ver voor haar tijd.
In liefde voor de muziek en al haar wijsheid groet ik haar. 
Op 8 december 2010
om 11:44 getekend door:
t.h.e.r.e.s.e. .W.i.l.l.e.m.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, al weken lang hebben Andre het over jou, probeer ik zijn tranen op afstand te deppen, ja we lachen ook wel hoor...In de afgelopen 12 jaar dat ik met the Alligators jou en Andre op diverse podia ben tegen gekomen was het altijd feest...ik maakte altijd een diepe buiging en bewonderde jouw energie, jouw altijd goedlachse bui, je was als een moedertje voor alle muzikanten en crew, iedereen liep zich uit de sloffen voor jou en dat wilden we ook...ik doe mijn best om Andre te steunen...hij weet dat je over hem waakt...dag Mariska. Albert 
Op 8 december 2010
om 1:07 getekend door:
A.l.b.e.r.t. .D.o.o.r.n.i.k. .(.b.a.s.k.a.b.o.u.t.e.r.).
Dit is niet ok
Lieve Mariska, ik herinner me zoveel leuke momenten dat ik niet weet wat ik het beste kan opschrijven. Misschien de toneelavonden in De Poort of de keren bij Maria en Milenko samen met jouw Andre. Je was een schat met een groot hart en ik vind het heel erg dat je er niet meer bent. De kaarsjes op mijn altaar branden voor je.

Dag lieve Mariska, een dikke knuffel van Franka 
Op 2 december 2010
om 23:04 getekend door:
F.r.a.n.k.a.
Dit is niet ok
Kedves Mariskám, nyugodj békében, szép álmokat! Ik mis je, lieverd!

Voor altijd de jouwe, André. 
Op 2 december 2010
om 22:54 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
2 december 2010, alweer een jaar voorbij. 4 jaar geleden moesten we afscheid van je nemen.
Vandaag samen met mijn beste vriend (Jan Houttuin) naar het KWF-bos geweest om Mariska te herdenken. Er is een stenen beeldje van een groen vogeltje bij het paneel, waar Mariska haar naam op staat, neergezet.
Een mooie song "Out of sight, out of mind" slaat niet op Mariska, want vergeten zullen we haar nooit. We missen haar nog elke dag. 
Op 2 december 2010
om 21:12 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

vandaag is het 1 oktober, jouw verjaardag. Ik heb zojuist mooie rozen bij je foto gezet en er brandt een kaarsje.
Ik mis je, lieverd. Ik hou van jou!!!

Je André. 
Op 1 oktober 2010
om 0:41 getekend door:
A.n.d.r.é.
Dit is niet ok
Nog geen dag uit mijn gedachten. Een mooi en bereikbaar idool, maar vooral een heel lief en warm mens. Ik blijf je altijd dankbaar voor alles. 
Op 12 maart 2010
om 8:34 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .H.a.z.e.w.i.n.k.e.l.
Dit is niet ok
Vandaag weer een dag om bij stil te staan, alweer 3 jaar geleden dat we één van Nederlands beste zangeressen moesten missen.
Ben vandaag met mijn beste vriend (Jan Houttuin) naar het KWF-bos geweest om Mariska te herdenken.

Lieve Mariska, we missen je nog elke dag. 
Op 2 december 2009
om 20:22 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska, alweer drie jaar geleden dat je van ons ging. Nu hoor ik VENUS op radio2 en het is dan net of je er nog bent. Vandaag ga ik samen met een vriend van mij naar Dronten om je te herdenken. Je muziek blijft voor mij nog even mooi als toen.

Liefs van Jan 
Op 2 december 2009
om 8:47 getekend door:
J.a.n. .H.o.u.t.t.u.i.n.
Dit is niet ok
Vandaag 22 jaar geleden, ook op een zondagochtend, de eerste kus, om half 8 's ochtends. Ik mis je, lieverd.

We kwamen uit Rotterdam, van Corretje (drummer Shocking Blue), en praatten nog wat na in je auto. En toen die eerste kus... Ik voel 'm nog op mijn lippen. En voor altijd zal ik 'm blijven voelen!

Ik hou van jou !!! 
Op 8 november 2009
om 13:20 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Terwijl ik vandaag mijn 41e verjaardag vier, gaat mijn gedachten ook uit naar één van Nederlands beste zangeressen. Ze zou vandaag 62 jaar geworden zijn.

Lieve Mariska, ik mis je nog steeds heel erg. Zeker bij optredens die heerlijke humor van je. Ik weet wel zeker dat je ze daarboven goed laat lachen. Ondertussen draai ik nu een solo-single van je "Lovin' you". En dat is wat wij richting jou doen. We houden van je.

Aan André: Mijn gedachten gaan ook uit naar jou, hou je haaks hè. 
Op 1 oktober 2009
om 14:39 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,

vandaag is het 1 oktober; je zou vandaag 62 jaar zijn geworden. Dit is nu je derde verjaardag die we niet samen kunnen doorbrengen, althans niet op het fysieke vlak. Maar weet dat je voor altijd in mijn hart zit, in mijn hele wezen. Voor altijd in Ziel met elkaar verbonden. Ik hou van jou, lieverd! 
Op 1 oktober 2009
om 1:17 getekend door:
A.n.d.r.e.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,
Ik heb je niet persoonlijk gekend maar geniet nog elke dag van je mooie, warme en zo herkenbare stem.
Rust zacht. 
Op 10 mei 2009
om 20:59 getekend door:
e.r.i.k.
Dit is niet ok
Groet voor André 
Op 19 maart 2009
om 13:43 getekend door:
m.a.c.
Dit is niet ok
Alweer een jaar voorbij...
Mariska Veres een lieve vrouw die ik nog elke dag mis. Haar zangstem is gelukkig voor eeuwig. 
Op 2 december 2008
om 20:50 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d. .K.o.o.p.a.l.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 20      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Renson
op 2 december 2006

Contact met beheerder >
Contact met Renson:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto