Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 2169        Volgende >
Lieve Jos,

Vandaag is het een jaar geleden,dat jij van ons bent heengegaan.
Gisteravond zag ik hele mooie beelden van jou op SBS6!!
Jos,we zullen jou nooit vergeten!

Lieve Frank en familie,heel veel sterkte vandaag en de komende tijd!

Lieve groeten van Jolanda Ruis 
Op 17 augustus 2008
om 10:44 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a. .R.u.i.s.
Dit is niet ok
Allerliefste * JOS * inmiddels één jaar weg van de aardbol...
We missen je nog steeds.. 
Op 17 augustus 2008
om 4:08 getekend door:
C.o.n.n.y.
Dit is niet ok
JE BENT ALTIJD IN MIJ GEDACHTEN EN DAAR LEEF JIJ OOK VOORD WAT GAAT DE TIJD TOCH SNEL VOOR ALLE DIE JE LIEF HADDEN VEEL STERKTE OP DEZZE DAG EN ALLE DAGEN DIE NOG GAAN KOMEN 
Op 17 augustus 2008
om 2:31 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Jos, je wordt nooit vergeten hoor!
Je bent veel te vroeg gegaan.
Ik wens Frank en verder direct betrokkenen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 
Op 17 augustus 2008
om 0:28 getekend door:
E.l.l.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos,

Alles is winst, de gevleugelde woorden van je goeie vriend, Olaf de Landell, draag ik mee in mijn herinneringen aan jou.
Ik ben jou en Frank enorm dankbaar voor jullie tomeloze liefde, wijze raad en de zelfkennis die ik door jullie meegekregen heb, privé en ook in de "Star".
Daardoor ben ik gevormd tot persoon die ik nu ben. Hoogtepunt in mijn leven blijft de verbondsviering in de Duif, waarbij jij mijn Frank en mij "trouwde". Ook je toewijding en zorg voor Anna, die heel moeilijk en ondankbaar naar jou toe is geweest.
Na jouw overlijden heb ik na lange tijd pas een brief kunnen schrijven aan Frank. Zodra ik weer kan kom ik je opzoeken. Jou te kunnen herinneren is voor mij de grootste winst in mijn leven. 
Op 14 augustus 2008
om 21:05 getekend door:
R.e.i.n.i.e.r.
Dit is niet ok
We zijn je niet vergeten hoor,je leeft voort in ons...
Gr shirley 
Op 14 augustus 2008
om 15:55 getekend door:
s.h. .i.r.l.e.y.
Dit is niet ok
Mirjam, wat zeg jij het toch allemaal mooi en gemeend. Prachtig.

Jos, ik heb net je laatste interview bekeken...ik kan er niet aan wennen dat je niet meer onder ons bent. Het is echt een gemis.
Love you 
Op 6 augustus 2008
om 11:25 getekend door:
G.e.r.d.a.
Dit is niet ok
Durf het bijna niet te zeggen... Maar hou zoveel van je Jos... Was afgelopen zondag bij je graf in de Nieuwe Ooster en heb er 20 rode rozen neergelegd, omdat we elkaar twintig jaar kennen!

Hou van je zoals ik altijd van je gehouden heb en dat wordt echt niet minder.

Lieve Jos, hoop dat je daar waar je bent bijzondere mensen treft, de rust vind die je nodig had en vooral ik hoop dat je daar vol liefde en met alleen maar gelukkige momenten mag leven. Dat is alles wat ik jou wil wensen en kan geven. Want jij gaf mij liefde en gelukkige momenten. En jij gaf liefde aan Frank en Paul en je moeder en broers Jij kon dat zo goed... (en soms ook weer niet, maar goed wij zijn allemaal mens, toch?) Lieve Jos... hoe het ook was, en voelt het maakt niet uit... Liefde is loslaten en vrij laten, Wij laten los want: Wij houden van elkaar.

Lieve groeten,
Mirjam

p.s. Bedankt voor alles wat je voor moois na liet. Je laat niet na, je bent en blijft!

xje! 
Op 15 juli 2008
om 0:51 getekend door:
M.i.r.j.a.m. .t.e.n. .H.a.v.e.
Dit is niet ok
lieve Jos,
Ik moet vaak aan je denken...het is nog steeds onwerkelijk dat je er niet meer bent...
Regelmatig hoor je jou naam of zie je beelden van jou op de televisie..daar ben ik heel blij om..niemand is je vergeten en dat zal nooit gebeuren...
Jij was en bent een kanjer met een heerlijke aanstekelijke lach, als jij lacht lacht iedereen met je mee,als jij huilt huilt iedereen met je mee...
Een dikke knuffel voor jou, waar je ook bent !!! 
Op 8 juli 2008
om 14:18 getekend door:
c.o.n.n.y.
Dit is niet ok
Bedoel, vandaag zou je 66 jaar geworden zijn. 
Op 19 juni 2008
om 17:49 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Lieve Jos.

Vandaag zou je 65 jaar geworden zijn. Helaas ben je niet meer onder ons. Had je graag een kaartje gestuurd met lieve woorden. Nu doe ik het via deze site.

Lieve, lieve, lieve Jos.

als de wind is gaan liggen
als de zon is gaan doven
als de jaren gaan
als de jaren komen
als de zon is gaan schijnen
en nog altijd Jos
als de wind is gaan staan,

ook nog Jos
als de hemel grauw is
als de wolken wenen
als de weg versmalt
als de wegen weg zijn
als de einder eindigt
en nog altijd Jos
als de hemel valt,

ook nog Jos
als de zeeën drogen
als de beken stuiven
als het rotsmassief
als de bergen scheuren
als de velden kraken
heb ik jou Jos
lief en lief en lief en lief en lief!

Het ga je goed, en ik denk aan Frank, Paul, Steven, je moeder, je broers, familie en vrienden.
Heb het goed daar en hou het goed.

Lieve groeten,
Mirjam xxx 
Op 19 juni 2008
om 11:49 getekend door:
M.i.r.j.a.m. .t.e.n. .H.a.v.e.
Dit is niet ok
Ik heb nu pas het moment gevonden om toch iets tegen Jos te zeggen en tegen zijn nabestaanden. Jos Brink was voor mij niet alleen een warme tvpersoonlijkheid, hij had iets in hem zitten net zoals Toon Hermans. Ik herinner me wedden dat maar wat mij het laatste is bijgebleven zijn de live uitzendingen van NCRV's goeie middag dat later Jos op 1 is gaan noemen. Van 1996 tot en met 1999 vijf dagen op de week live! Jos maakte van dat programma echt zijn programma. Kon ik het niet bekijken omdat toen destijds mijn school nog niet uit was dan nam mijn grootvader het op video op. De laatste aflevering in 1999 werd afgesloten samen met Andre Hazes. Dre zong een lied speciaal geschreven voor Jos! Nu Jos, Dre en mijn grootvader er niet meer zijn vind ik deze herinnering onvergetelijk, onvergetelijk! Jos je was en zal altijd een speciale plaats hebben in mijn leven! Mag ik je daar voor bedanken?
heb het goed en hou het goed, tot ziens 
Op 8 juni 2008
om 3:27 getekend door:
H.u.g.o. .S.m.i.t.s.
Dit is niet ok
Het is vreemd zonder jouw Jos, ook vanavond bij het Musicalawardgala heb ik je aanwezigheid gemist.
Ik vond gisteren nog de kaartjes van de voorstelling: "Als op het Leidseplein" een van je laatste voorstellingen.
Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat je er niet meer bent.
Bedankt voor al het moois dat je hebt nagelaten.

"Alles is winst" Liefs, Ingrid 
Op 3 juni 2008
om 0:41 getekend door:
I.n.g.r.i.d.
Dit is niet ok
wat een wereld he 
Op 30 mei 2008
om 13:04 getekend door:
j.e.n.n.i.g.j.e.n. .h.o.l.
Dit is niet ok
Mijn geloof zit in de kracht van de liefde. En jij bent liefde Jos.

Hou van je.

Liefs:
Mirjam xxx 
Op 25 mei 2008
om 15:04 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Om nooit te vergeten! Love you! 
Op 20 mei 2008
om 16:04 getekend door:
G.e.r.d.a.
Dit is niet ok
Lieve Jos vind het nog altijd vreemd je niet meer door de straat te zien schuiven. Ik hoop dat Frank van de week toch een beetje leuke verjaardag heeft gehad.

Marja 
Op 17 mei 2008
om 17:10 getekend door:
m.a.r.j.a.
Dit is niet ok
Frank was gisteren jarig, lieve Jos... En ik kon het niet opbrengen hem te schrijven. voel me zo slap, en zo'n slappeling... Doe het zo snel mogelijk.

Hou van je...

Mi... xxx 
Op 16 mei 2008
om 23:48 getekend door:
M.......
Dit is niet ok
Bah Jos... Ik mis je meer en meer. Vandaag weer in mijn fotoboek gebladerd waar wij zo vaak samen opstaan, en ik snap er nog steeds niets van. Dat jij er niet meer bent Jos. Ik lees alle andere condoleanceregisters elke dag, en elke dag gaan er bijzondere mensen... elke dag weer. En vorig jaar ben jij gegaan. blijkbaar moest het zo zijn.
Alleen kan ik nog steeds niet de leegte invullen die jij achter laat.
Las laatst een interview die Frank gaf en het raakte me. Het intense verdriet, en de leegte.
Jos je laat leegte na. En die is voelbaar.
Weet nog niet zo goed hoe ik die moet opvullen, maar kom er ooit wel achter. Ooit.

Ik wens alle mensen heel veel sterkte met het verlies van Jos.
Frank je bent een kanjer!

Liefs: Josien E. Sander. xxx 
Op 30 april 2008
om 1:05 getekend door:
J.o.s.i.e.n. .E... .S.a.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Men! Jos je bent er niet meer... Mijn grote voorbeeld aan het toneel! Jij theaterbeest.
16 mei is Frank, je man, jarig! De eerst verjaardag zonder jou Jos. Jij kanjer. Denk nu aan Frank hoe moeilijk hij het heeft zonder jou, en hoe sterk hij is. En wat een mooie man! Wat hebben jullie het getroffen met elkaar zeg! Wauw!

Liefs:MtH. 
Op 24 april 2008
om 1:01 getekend door:
M.t.H.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto